http://fikumiku.opole.pl/ http://klupej.pl http://www.klupej.pl http://kolorowedzieci.opole.pl

 Stolowkainfo

JADŁOSPIS LUTY 

03.02-07.02.2020

PONIEDZIAŁEK

ZUPA :       Krupnik – 300ml (1a, 7, 9)

I ZESTAW: Łazanki z boczkiem i kiełbaską – 250g ( 1a, 6, 9)

                     Owoc 1 szt

II ZESTAW: Ryż zapiekany – 200g (7)

                        Mus truskawkowy – 100ml (7)

                        Owoc 1 szt  

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

WTOREK

ZUPA :          Zupa krem z marchwi z ryżem – 300ml (1a, 7, 9)

I ZESTAW – Kotlet mielony-80g (1a,3)

                        Ziemniaki – 165g

                        Buraczki zasmażane -80g (1a)

II ZESTAW: Gulasz stogonow – 170g (1a, 7)

                        Makaron – 165g (1 a)

                        Sur. z czerwonej kapusty z jabłkiem-80 g

KOMPOT – 200ml

ŚRODA

ZUPA :       Żurek – 300ml (1a, 6, 7, 9, 10)

I ZESTAW: Racuchy drożdżowe – 200g (1a )

                   Polewa waniliowa -50 ml (1a, 7)

                    

II ZESTAW: Zapiekanka ziemniaczana – 200g ( 1a, 3, 6, 7, 9,10)

                        Sur z białej kapusty z koperkiem – 80g (7)

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

CZWARTEK :

ZUPA :       Pomidorowa z makaronem -300 ml (1a,7,9)

I ZESTAW: Bitka wp – 80g (1a)

                     Sos pieczeniowy -90 ml

                        Ziemniaki – 165g

                        Sur. colesław – 80g (7)

II ZESTAW: Pieczeń rzymska-80 g

                        Sos pieczeniowy- 90 ml

                        Ziemniaki – 165g

                        Sur. colesław – 80g (7)

KOMPOT – 200ml

PIĄTEK

ZUPA :           Kapuśniak z białej kapusty - 300 ml (1a, 7, 9)

I ZESTAW: Makaron – 200g (1a)

                     Ser twarogowy – 100g

                     Deser- 1 SZT

II ZESTAW: Jajko gotowane -1,5 sztuki w sosie koperkowym -90 ml

                     Ziemniaki-165g

                     Fasolka szparagowa z wody-80g

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

24.02-28.02

PONIEDZIAŁEK

ZUPA :       Ogórkowa – 300ml (1a, 7, 9)

I ZESTAW: Chili con carne – 200g

                   Ryż -165 g

                    

II ZESTAW: Kotlet ziemniaczany– 200g (1a)

                        Sos pieczarkowy – 90ml (1a, 7)

                       Sur. Z białej kapusty z kukurydzą- 80 g (7)

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml            

WTOREK

ZUPA :           Jarzynowa - 300 ml( 1a,7,9)

I ZESTAW: Spaghetti – 165g (1a)

                        Sos boloński– 170g (1a, 3, 6, 7, 9, 10)

                        Jabłko- 1 szt

II ZESTAW: Wieprzowe kuleczki - 100g (1a, 3)

                     Sos pieczeniowy-90 ml (1a)

                        Ziemniaki -165 g

                        Sur. Selerowa – 80g

KOMPOT – 200ml

ŚRODA      Barszcz czerwony – 300ml (1a, 6,7, 9,10)

I ZESTAW: Pierogi leniwe okraszane bułką tartą – 200g (1a, 3,7)

                        Sur z marchwi i ananasa– 80g (7)

II ZESTAW : Duszone gołąbki po hiszpańsku -80 g

                        Sos pomidorowy- 90 ml ( 1a,7)

                        Ziemniaki -165 g

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml            

CZWARTEK

ZUPA:           Krem brokułowy -300 ml(1a, 6,7,9,10)

I ZESTAW: Kurczak pieczony - 80g

                     Ziemniaki-165 g

                     Sał. z buraczków i cebuli -80g

II ZESTAW: Befsztyk po poznańsku - 80g (1a, 3)

                        Ziemniaki-165 g

                     Sał. z buraczków i cebuli -80g

KOMPOT – 200ml

PIĄTEK

ZUPA :         Grochowa – 300ml (1a, 6,7, 9,1)

I ZESTAW: Pyzy drożdżowe – 90g (1a,3,7)

                     Koktajl truskawkowy – 100ml (7)

II ZESTAW: Placki ziemniaczane - 150g (1a, 3)

                        Śmietana -30 ml (7)

WODA Z CYTRYNĄ – 200ml

ALERGENY

1 Produkt zawiera gluten:

a) pszenny, b) żytni,

c) jęczmienny, d) owsiany, e) orkiszowy,

2 Produkt zawiera skorupiaki;

3 Produkt zawiera jaja;

4 Produkt zawiera ryby;

5 Produkt zawiera orzeszki ziemne;

6 Produkt zawiera soję;

7 Produkt zawiera mleko;

8 Produkt zawiera orzechy:

a) migdały, b) laskowe,

c) włoskie, d) nerkowca, e) pekan, f) brazylijskie,

g) pistacjowe, h) makadamia, i) Queensland;

9 Produkt zawiera seler;

10 Produkt zawiera gorczycę;

11 Produkt zawiera ziarna sezamu;

12 Produkt zawiera łubin;

13 Produkt zawiera mięczaki;

14 Produkt zawiera dwutlenek siarki;

Informujemy, że przedstawione informacje o substancjach alergennych w naszych produktach zostały przygotowane

na podstawie deklaracji naszych dostawców. Ponadto zwracamy uwagę, że w trakcie przygotowywania i wydawania produktów

może dojść do niezamierzonego przeniesienia składników alergennych pomiędzy produktami. W związku z tym nawet produkty,

w których substancje te oryginalnie, nie występują, mogą zawierać: zboża będące źródłem glutenu, nasiona sezamu, jaja, mleko, orzeszki ziemne i inne orzechy, soję, seler, gorczycę, łubin, dwutlenek siarki i siarczyny oraz ryby, mięczaki i skorupiaki.

 

 

godlo

 

logo nowe
Publiczna Szkoła Podstawowa nr 5
z Oddziałami Integracyjnymi
im. Karola Musioła w Opolu
ul. Majora Hubala 2 45-267 Opole
tel 77 545 32 23; 77 545 32 24  fax: 77 40 30 850
NIP 754 315 63 13

 

© Publiczna Szkoła Podstawowa nr 5 w Opolu

designed by G. Labisz

grzegorzlabisz@gmail.com

Login Form